IEDER JAARGEDEELTE EEN ANDER THEMA
LEKKER NAAR DE WIJKBOERDERIJ.
KLEURPLAAT MAKEN VOOR PAPA EN MAMA.
Vorige slide
Volgende slide

Gastouder bureau

 

Ik ben aangesloten bij het onderstaande gastouderbureau

Gastouderbureau JoJo

Wat doet een gastouderbureau?

Als gastouderbureau doen wij meer dan alleen bemiddelen tussen ouders en gastouders. Als ouder kun je van ons onder andere de volgende zaken verwachten.

Bewaken en verbeteren

Volgens de Wet kinderopvang moeten wij de veiligheid en kwaliteit van gastouderopvang bewaken. De veiligheid bewaken wij onder andere door het jaarlijks maken van een Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) op de opvanglocatie. Daarnaast bezoeken wij de gastouder tweemaal per jaar. Wij evalueren jaarlijks de geboden opvang met de gastouder maar ook met jou als ouder. Daarnaast bewaken wij de kwaliteit ook door het houden van toezicht op de verplichte cursussen van de gastouders. Deze kwaliteit willen wij ook op niveau houden en verbeteren. Wij bieden onze gastouders cursussen aan om hier aan bij te dragen.

 

Inspecties en evaluaties

Niet alleen wij voeren inspecties en evaluaties uit met gastouders en ouders. Ook de GGD inspecteert en evalueert ons als gastouderbureau volgens de Wet kinderopvang. Zij doen deze inspectie jaarlijks of als er signalen zijn dat er geïnspecteerd moet worden. Deze inspecties zorgen dat de kwaliteit van gastouderbureaus gewaarborgd blijft.

Betaling en administratie

Wij werken met speciaal voor gastouderbureaus ontworpen software. Deze software is uitgebreid, van hoge kwaliteit en ontwikkelt met eenvoud in gedachte. Als ouder is het controleren en akkoderen van de opvanguren eenvoudig en snel. Betalingen van de digitale facturen voor de verleende kinderopvang kun je bij ons verrichten met iDeal. De bemiddelingskosten incasseren wij met automatische incasso zodat je daar geen omkijken naar hebt.

 

Vervanging

Het kan natuurlijk voorkomen dat een gastouder ziek wordt. Op dat moment heeft je kind vervangende opvang nodig. Wij helpen je kosteloos met het zoeken naar vervangende opvang.

Bemiddeling

Als gastouderbureau begeleiden wij je bij de zoektocht naar je gastouder. Hieronder verstaan wij onder andere dat wij je helpen met het zoeken naar een gastouder die bij jou en je kind past. Wij bemiddelen tussen jou en de gastouder bij het vormgeven van de afspraken over de te verlenen opvang. Daarnaast kun je bij ons terecht met al je vragen die te maken hebben met gastouderopvang. Wij doen ook een periodieke evaluatie om te zorgen dat de kwaliteit van de verleende opvang en van ons gastouderbureau op niveau blijft en verbetert.

 

Belastingdienst

Kinderopvangtoeslag is een tegemoetkoming voor ouders in de kosten van de kinderopvang, deze vraag je aan via de Belastingdienst. Wij zijn er voor je om je te helpen met je vragen over kinderopvangtoeslag. Ook kunnen wij je helpen met de aanvraag zodat je geen tegemoetkoming misloopt.

Zekerheid

Wij maken gebruik van een stichting derdengelden. Dit betekent dat de uitbetaling van de door jou betaalde kinderopvangkosten via een andere rekening gaat dan onze eigen. In bijvoorbeeld het geval van faillissement van het gastouderbureau, zijn de gelden van de gastouder veilig en zal de betaling aan de gastouder gewoon plaatsvinden.

Overzichten

Jaarlijks voorzien wij je van alle overzichten die je nodig hebt voor je eigen financiële administratie. Ook krijg je van ons de overzichten die je nodig hebt voor de Belastingdienst in verband met de kinderopvangtoeslag.

Telefoon

Wij zijn elke dag telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur. Buiten deze tijden zijn wij bereikbaar op afspraak, voor urgente zaken of dringende zaken. Als wij buiten deze tijden niet opnemen proberen wij zo spoedig mogelijk terug te bellen.

 

Digitaal

Uiteraard kun je ons altijd een e-mail sturen. Daarnaast hebben wij een contactformulier op onze website. Wij streven er naar om je binnen 24 uur een bericht terug te sturen, ook in het weekend.

×